A sörfőzés nem egy atomfizika, bárki által elsajátítható, de azért érdemes alaposan rákészülni az első főzetre. Nem csak a szükséges eszközök megvásárlását értjük ezalatt, hanem az elméleti és a gyakorlati felkészülést is.

Ma már számos szakkönyv foglalkozik a házi sörfőzőtudomány átadásával, így ezekből megtudhatjátok, hogy mit és hogyan érdemes végrehajtani a főzés során, nem utolsósorban pedig azt is, hogy miért!

A mi kedvencünk Wolfgang Vogel Házi sörfőzése, mely elmagyarázza a legfontosabb söripari fogalmakat, bemutatja az alap-, pót- és adalékanyagokat, leírja a sörfőzés elméletét és sok-sok hasznos otthoni praktikával lát el. Bár ez a könyv még akkor íródott, mikor a különféle webshopok nem öntötték ránk a jobbnál jobb otthoni eszközöket, de alapműnek továbbra is kiváló. Már csak azért is, mert részletes hibaleírás is van a könyvben a főzési hibák kiküszöbölésére és kapunk néhány, jórészt német sörreceptet is.

A kicsit felkészültebbeknek javasoljuk Greg Hughes Házi sörfőzdéjét, mely nem részletes alapozással kezd ugyan, viszont rengeteg recept található benne.

Jó olvasgatást!

Ez a könyv azoknak szolgál segítségül, akik kedvtelésből próbálnak sört készíteni.

A teljesen kezdők számára gyakorlatias útmutató, a kicsit tapasztaltabbaknak a sörfőzés tömör összefoglalása. A sörgyártás kémiai és műszaki folyamatait követő sörkészítési leírás az otthoni körülmények között szóba jöhető kis mennyiségekre szorítkozik és egyszerű, konyhai eszközök használatát javasolja. Az egyszerűen megfogalmazott magyarázatok a laikus számára is érthetők, jól követhetők. 

PILSENI, STOUT, IPA, PORTER, BAK, PALE ALE, FÉLBARNA, BÚZA…

Az otthoni sörfőzés művészetének elsajátítása az egyszerű sörfőző szett használatától a saját mikrosörfőzde elindításáig.

Ismerd meg a legfontosabb sörfőzési technikákat! Válogass több mint 100 sörreceptből, melyek között a világ szinte összes sörtípusa megtalálható.
Javított, frissített kiadás, új eljárásokkal és receptekkel, fényképekkel és ábrákkal gazdagon illusztrálva.